Ellivuori Resort sijaitsee Sastamalassa, Tampereen kupeessa. Kuten lähes kaikki Holiday Clubin Suomen kohteet, niin myös tämä on luonnonhelmassa. Rautavesi syleilee loma-aluetta eri puolilta lomakeskusta.

Ellivuori on tullut tutuksi talviliikuntakohteena, mutta nyt alue on selkeästi herätetty ruususen unesta, ja täysi tohina on päällä, jotta tietoisuus alueen ympärivuotisista ja monipuolisista harrastemahdollisuuksista lisääntyy. Lomaviikollani (vk 27) ainakin oli mukavasti kuhinaa, vaikka toki paljon enemmänkin lomailijoita alueelle olisi mahtunut.

Majoitusta eri budjeteille


Ellivuoressa on lukuisia erityylisiä majoituskohteita eri kokoisille seurueille. Holiday Clubin majoitukset kohdistuvat hotellihuoneistoihin B-siivekkeen 2. kerroksessa. Näitä on mahdollista vuokrata suoraan Holiday Clubilta.


Muita majoituskohteita, hotellihuoneita, chalet-huoneistoja, sviittejä ja huviloita voi tiedustella Ellivuoren hotellin varauskeskuksesta. Alueelle nousee myös jatkuvasti uusia majoitustiloja.

VuoriCamping-asuntoauto- ja -vaunualue on Ellivuoren muiden majoituskohteiden välittömässä läheisyydessä. Ja varsin siistin oloinen alue näyttäisi olevan sekin.

Vuori-Camping

Ellivuoren muodonmuutos aktiiviseksi lomakeskukseksi

Ellivuori Resort on kehittynyt edukseen viime vuosien kuluessa uuden omistajan ryhdyttyä tuumasta toimeen. Hotelli on kokenut täydellisen muodonmuutoksen, palvelut ovat laajentuneet ja eri ikäiset ja tyyliset kohderyhmät on huomioitu monin tavoin.

Palvelualttius täytti kaikki odotukseni viikon aikana. Ei mitään luksusyllätyksiä, mutta hyvällä mielellä saatoin olla sen suhteen, että tarpeeni huomioitiin niin ravintolassa, välinevuokraamossa kuin hyvinvointihoitolassakin.

Henkilökunnalla oli aikaa keskustella ja antaa vinkkejä. Ilokseni sain todeta myös, että kesätyömahdollisuus oli annettu monille nuorille, jotka vasta opettelevat opintojensa ohessa työnteon saloja.

Hotellin alakerrassa on aloittanut vuonna 2021 mm. välinevuokraamo Amazing City, josta voi vuokrata sähköavusteisia fatbikejä, kanootteja, sup-lautoja, talvella lumikenkiä yms. varusteita alueen eri aktiviteetteja varten. He ylläpitävät myös alueella olevaa kiipeilypuisto Highparkia, jossa apua ja valvontaa tarvitaan aina, kun radalla kiipeillään.

Kiipeilypuisto Highpark


Hotellin alakerrasta löytyy myös kuntosali ja hohtokeilausmahdollisuus sekä hyvinvointihoitola. Siellä Tmi Johanna Kastikas mahdollistaa muutamina päivinä viikoittain mm. hierontoja, jalkahoitoja, ripsien ja kulmien värjäyksiä yms.

Lisäksi alakerrassa on perheille ja muille pienseurueille soveltuva kaivospubi, tunnelmallinen ajanviettopaikka.

Ravintolapalvelut toimivat hotellin pääkerroksessa. Tarjolla on monipuolisesti niin lounas- kuin á la carte-, bistro-, kahvila- kuin aamupalatarjoilutkin. Myös KotiPizza-valikoima on monipuolinen.

SportLounge-tila ravintolasalin vieressä antaa mahdollisuudet yhteiseen puuhasteluun biljardin, dartsin ja erilaisten simulaattorilajien parissa.


Kokoustiloja Ellivuoresta löytyy pienistä suuriin, ja jopa 600 hengen konferensseihin ja vastaaviin muihin tapahtumiin. Kaikki tilat on uusittu ja nykyaikaisesti sisustettu.

Lisää ulkoilumahdollisuuksia

Ellivuoren rinteillä on mahdollista harrastaa talvisesongin ulkopuolella myös alamäkipyöräilyä. Hiihtohissi on tiettyinä päivinä ja kellonaikoina auki tätä varten. Hurjalta tuo puuha kyllä näytti! Mutta alamäkipyöräily on niille, jotka sen taitaa 😎

Lomakylän alueella on yllä mainittujen toimintojen lisäksi minigolfrata, frisbeegolfrata sekä salibändyä ja muita pallopelejä varten oma kenttänsä, padel-kenttä, kaksi tenniskenttää (toki sulkapallokin mahdollinen) sekä lapsille leikkipaikka ja aikuiseen makuunkin kuntoilu- ja treenauspaikka.

Tunnelmia Ellivuoren aalloilla


Tämänkertainen lomaviikko kului lämpimissä merkeissä. Majoittujat ovat viikon kuluessa vaihdelleet ainakin hotellin yhteydessä, joten kovin moni ei ole koko viikkoa hotellin puolella majoittunut, kuten minä tein.

Alueella on ollut paljon lapsiperheitä. Pienimmät polskivat rantavesissä, vähän isommat kiipeilevät kiipeilypuistossa, ja aikuisempi väki on heitellyt mm. frisbeegolfia tai vuokrannut sup-laudat ja lähtenyt Rautaveden aalloille. Minä olin yksi näistä sup-lautailijoista – kävin kahtena eri päivänä paistattelemassa päivää järvellä.

Yksi viikon kohokohdistani oli aikuisen tyttäreni ja tämän miehen vierailu luonani. Kävimme yhdessä suppailemassa ja tämän urheilusuorituksen jälkeen testaamassa hotellin ravintolapalvelut ruokailun merkeissä. Ainakin Holiday Clubin huoneistoissa etuna on, että astiasto riittää myös pienelle vierasmäärälle ruokailuun ja kahvitteluun.

Toinen viikon kohokohdista oli hyvinvointihoitolan tarjontaan tutustuminen – jalkahoito, varpaankynsien lakkaus sekä kasvoille tehty pieni kohennus ripsien ja kulmien värjäyksen nimissä toivat väriä olemukseen ja ripauksen luksusta lomailuun.

Ohessa oli mukava vaihtaa ajatuksia koko lomakeskuksen palvelutarjonnasta, haasteista ja maailman menosta. Myönsin, että lomillakin työt tulee mieleen ja silmille, kun asioita tulee katsottua liiketoiminnan näkökulmasta ja ajatukset lähtevät kehittämään toisten puolesta palveluita😄

Oman tunnelmani loin viikon kuluessa myös lempiharrastukseni parissa, jonglöörausta päivittäin treenatessa. Ihan sama, millainen keli oli, niin tässä puuhassa hymy oli herkässä – niin hauskaa pallottelu musiikin tahdissa vaan on😀

Pirunvuori ja Kivilinna – ripaus kulttuuria ja luontoretkeilyä


Lomakylän alueelta, VuoriCampingin vierestä lähtee lyhyt luontopolku Pirunvuorelle. Siellä on taiteilija Emil Danielssonin vuonna 1906 rakennuttama ateljee-kivilinna. Tämä on suosittu nähtävyyskohde, ja sinne on helppo patikoida vaikka lastenkin kanssa (riittävän lyhyt ja suht helposti kuljettava luontopolku).

Kivilinna on rakennettu kolmen miehen voimin ja luovuutta käyttäen. Rakentamiseen ei ole konevoimia käytetty, kivet on saatu lähialueilta, kivien väleihin ei ole käytetty mitään liitosaineita, vaan käsikäyttöisesti taltoin, ruuvimeisselein ja lekan avulla muotoiltu toisiinsa sopiviksi ladottaviksi. Kivien nosteluun on käytetty eräänlaista vinssiä.

Kivilinnan sisäpuolella on kevyt lautaverhoilu, jota peittää kangas, Näin esim. taidenäyttelyjä varten taulut on saatu ripustettua. Kivilinnasta pidetään muutoinkin hyvää huolta. Se on peruskorjattu vuonna 1997-1998, ja sen pärekatto on kunnostettu vuonna 2018. Kesäisin linnassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tällä kertaa esillä oli Heidi Piipon ja Sanna Ristolaisen luomaa taidetta maatuvista materiaaleista.


Emil Danielsson (1882-1967) on taidemaalari, joka aloitti 16v-vuotiaana taideopinnot. Vuonna 1903 hän tuli Karkkuun kesää viettämään. Hän kokeili erilaisia tyylejä, ja päätyi itse realismiin. Hänen teoksiaan on ollut usein esillä mm. koti- ja ulkomaisissa näyttelyissä 1900-luvulla, osin myös Pirunvuoren kivilinnassa. taitelija asui vaimonsa kanssa kesät Pirunvuorella ja talvet muissa kodeissa Helsingissä, Tampereella kuin Turussakin.

Vuonna 1966 kivilinnan valvonta siirtyi Ellivuoren säätiön palkkaamalle kesätyöntekijälle.
Tyrvään seudun kotiseutuyhdistys ry sai taitelijan testamenttiin perustuen lahjoituksena kivilinnan vuonna 1975. Taiteilijan vaimon kuoltua 1983 testamenttilahjoitukset lisääntyivät, ja sitä kautta Danielssonin maalauksia ja piirustuksia, veistoksia ja muuta koti-irtainta on muistokokoelmana nykyään Vammalan kaupungin eri kiinteistöissä.

Sastamalaan tullessani vierailin muutamissa paikallisissa museoissa, joista on tulossa erillinen blogiteksti tuonnempana. Museokortti tuli tarpeeseen. Ja tutustuminen mm. Sastamalan seudun museoon sekä Suomalaisen kirjan museoon viritti mukavasti tunnelman tämänkertaisen reissupaikkakunnan tunnelmiin.

Tapaamisiin jälleen seuraavien tarinoiden puitteissa 🤗

Satu