Aivan mahtavaa tätä uutta alkanutta vuotta 2022 just Sulle! Näinhän se itselläni ainakin alkoi varsin nopeasti uusissa maisemissa lisäloman merkeissä. Työviikko (vk 4) menossa Holiday Club Pyhäniemessä, Kihniössä. Minulla on tällä viikolla ollut tiiviit, ja luovuuttakin edellyttävät koulutuspäivät, jotka siirrettiin pandemian vuoksi verkossa toteutettaviksi. Näin ollen ajattelin, että parhaan mahdollisen lopputuloksen kannalta voisi olla hyvä, että itse ainakin osallistun hieman kotinurkkia luovemmassa ympäristössä tähän ”leirikoulutukseen”. Ja toden totta, mikäpä tässä on somassa lapin kelohonkamökin tuoksuisessa ympäristössä luonnonhelmassa luoda jälleen jotain uutta 😊

Pyhäniemen Holiday Clubin maamerkit, 52 kelohonkamökkiä muine rakennelmineen ja aktiviteetteineen on sijoiteltu aivan Kankari-järven rannalle, Pohjois-Hämeeseen. Pirkanmaan maakunnaksikin sijaintialuetta kutsutaan. Kihniön keskustaan lomakylästä on runsaat 3 kilometriä, ja Parkanon keskustaan noin 25 kilometriä.

Kelohonkamökkejä täällä on tosiaan tarjolla ihan reilusti, ja niiden koot vaihtelevat 2-hengen studiomökeistä (neljä näissäkin parhaimmillaan pystyy yöpymään, mutta kahdelle otollisin) aina kolmen neljän makuuhuoneen majoitustiloilla varustettuihin mökkeihin. Minulla on täällä käytössäni studio-kokoinen mökki, joka on juuri passeli työmatkailuun – oma sauna ja pesutila, josta on muuten oma kulku terassille vilvoittelemaan; makuualkovi sekä yhdistetty keittiö-olotila, jossa on päheen näköinen luonnonkivestä muurattu takka. Ja ahh, tätä kelohongan tuoksua, ja ilmettä, täällä todellakin mieli ja sielu lepää ❤ Kalustus ja astiasto ovat myös kestävää laatua.

10 ulkoilutapaa viettää aikaa Pyhäniemessä talvella >< kesällä

Tuon seuraavaksi esille, kuinka monenlaista liikuntaa ja ulkoilua tällä loma-alueella on mahdollista harrastaa niin sesonkina kuin hiljaisempaankin aikaan. Äkkiseltään tällä hetkellä, keskellä talvea, ennen yleisiä koulujen talvilomaviikkoja, alue vaikuttaa hiljaiselta ja uinuvalta. Harvat tänne eksyneet majoittujat on sopivasti ripoteltu sinne tänne niin, ettei vierekkäisissä mökeissä juuri taida olla asutusta. Varsin koronaturvallista (pahoitteluni leikkisästä piikittelystä tässä vaiheessa elämäämme aikakautta, huumorin kukkaa ei auta unohtaa😂).

Seuraavassa listattuna ensin talviaktiviteetteja, sitten kesätekemisiä.

 1. Pilkkiminen
 2. Grillikodalla tunnelmointi
 3. Potkukelkkailu
 4. Pulkkailu alueella
 5. Kiipeily ja muut touhut lasten leikkipaikalla
 6. Luistelu (Kihniön kylällä, ei loma-alueella)
 7. Hiihtäminen
 8. Moottorikelkkailu
 9. Ulkoilu jäällä ja niemekkeellä
 10. Lumikenkäily (jos omat välineet)
 1. Uiminen
 2. Vesiliukumäki
 3. Frisbeereitti
 4. Polkupyöräily ja fatbiket
 5. Kalastaminen
 6. Tennis ja sulkapallo
 7. Padel
 8. Ulkokuntosali
 9. Melonta ja soutaminen
 10. Grillikodalla tai kesäkeittiöllä ruoanlaitto ja tunnelmointi

Talvi Pyhäniemessä ja Kihniössä

Kävelykierros alueella paljastaa, että loma-alueella on valtavasti puuhaa eri vuodenaikoina harrastettavaksi. Ja mikä erityisen positiivista, vastaanoton yhteydessä toimiva kahvila-ravintola palvelee eri vuodenaikoina erilaisin kellonajoin, mutta nyt hiljaiseen aikaankin ovat auki päivittäin! Henkilökunnan kanssa oli puhetta, että asiakkaat eivät oikein osaisi tulla kesälläkään, jos paikka olisi talvet kiinni. Totta varmasti tämäkin!

Holiday Club Pyhäniemi – RCI-vaihtokohde tämäkin

Talviaikaan vastaanoton takaa voi käydä lainaamassa potkukelkkoja. Kihniön kunta ylläpitää myös hiihtolatuja, jotka lähtevät Pyhäniemen parkkipaikalta Kihniön keskustan ja Käskyvuoren suuntaan. Moottorikelkkailijoita täällä pyörii niin jäällä kuin erillisillä kelkkailureiteillä.

Kalastajille löytyy kalojenperkuupaikka. Satunnaisia pilkkijöitä oli kaloja narraamassa – muut pilkkijät piilottelevat mökeissään, kuten minäkin monesti. Siksipä tänne tulin, piilopirtille (pilkkimään) töihin (pilkkimään) töihin😂

Rannassa on vuokrattavaksi myös soma lapin grillikota, jossa on mahdollista tunnelmoida ja laitella ruokaa säällä kuin säällä.

Kihniön keskustassa sanovat onnistuvan myös perinteisen luistelun, tokikin otin nastakengät varuiksi mukaan, jotta luistelua ei tarvitse tavallisilla kengillä kulkiessa testata. Haluan päästä alueelta kuitenkin omalla autolla ajellen takas kotiinkin. Näinä aikoina ei olisi kiva lähteä vieraalla paikkakunnalla terveyspalveluita etsiskelemään ja anelemaan.

Kevään koittaessa elämä alkaa

Pyhäniemi kutsuu kevät-kesä-syksyaikaan liikkumaan niin tenniksen, sulkapallon, padelin, ulkokuntosalin, melonnan ja soutamismahdollisuuksien voimin. Myös fatbike-pyöriä kuin tavallisiakin fillareita voipi vuokrata. Juoksijoille jo pelkästään Holiday Clubin loma-alueella on kivat maastot tehdä lenkkejä, esimerkiksi niemekkeen päästä päähän ja sen päälle kierros loma-alueella muutoinkin.

Niemekkeellä on myös frisbeerata – itse en arvaisi tuolla tortillalättyjä kummoisempia viskellä, jorpakkoon päätyisivät minun otteilla kuitenkin! Mutta jos joku lapsiperheellinen tästä innostuu, ja on erehtynyt ostamaan suurperheellisen pakkauksen tortilloja, jotka päässeet hiukan kuivahtamaan, niin siinä oikeasti turvallinen frisbeelevy lasten käsiin. Ei haittaa, vaikka männyn latvaan tahi sisaren otsaan paukahtaisi. On kokeiltu, toimii 👍

Kesäpuuhiin rannassa on lapsille hieno vesiliukumäki järveen, samoin merirosvolaivan muotoinen leikkipaikka. Vapaa-ajantalossa ravintola-vastaanottorakennuksen takana on lapsille pieni sisäleikkipaikka ja olotila.

Hyvää oloa ammattilaisten käsissä – vai omissa? 🤷‍♀️

Hyvinvointia

Rantasaunan yhteydessä on myös palju, jonka saa lisämaksusta lämpimäksi. Saunarakennuksessa toimii myös Harmonia Keidas, jossa on mahdollisuus nauttia hyvinvointipalveluista. Ihastuttava mökkikirjanen houkuttelee siellä koettamaan shiatsuhoitoa, kuumakivihierontaa, intialaista päähierontaa tai vaikkapa saunaterapiaa tai jalkahoitoja. Kylällä palvelee myös muutamia muita hyvinvointipalveluja tuottavia yrityksiä, joissa tarjolla mm. hierontaa, jalkahoitoa, personal trainer-palveluja yms.

Ajattelin kaikkea tuota toteuttaa omin avuin, vaikkei se varmaankaan sama asia ole. Omasta pihasta saa ahh, niin rentouttavia kylmiä kiviä, toki kiukaalta kuumiakin, mutta… Saunaterapiaa saan tilulilulei-musiikin tahdissa tehtävällä jalkakylvyllä ja lumeen hyppäämällä. Shiatsufiilis varmaan osuu kohdille viikon luontoäänellä saunajuoman sihautuksella. Tuli minun otettua kotoa mukaan muutamia hierontaan ja kuntoiluun soveltuvia välineitäkin. Mitäpä sitä elämyksiä tämän kauempaa hakemaan 😍

Hei tervetuloa Pyhäniemelle! Kyllä täällä viikko nopeasti luistaa, olitpa oikeutettu ihan reilusti lomailemaan koko viikon tahi työmyyränä sotkemaan työpäiväsi yhä (pahemmin) paremmin rentoon tilaan 🤗