Kaikille majoittujatyyleille tilaa

Tässä tuli juuri pyrähdettyä kevätviikolla muutama yö Holiday Club Saimaalla. Mutta kerrottakoon heti alkuun, että tämä käyntikerta ei ollut minun omistamaa viikkoa vasten tehty reissu. Eli näin usein en saman vuoden sisällä yhtä viikko-omistusta vastaan toki pysty vaihtolomaviikkoja tekemään, vaikka mieli tekisikin🤣 Sen sijaan mahdollisuuksia näihin käynteihin toki tulee myös lisälomien ja äkkilähtöjen kautta. Ja kyllähän näihin samoihin kohteisiin voi kuka tahansa varata netistä yöpymisiä ilman osakkeen omistustakin. Ei näissä reissuissa mistään pröystäilystä ole kyse. Ihan järkevillä hinnoilla saa majoituksia Holiday Clubin sivujen kautta kuin vaikkapa Booking.comista tai vastaavasta. Holiday Clubin kautta tosin useimmiten hinnat on esitetty vuorokaudelta niin, että minimi on 3 vrk yöpyminen, ainakin mökeissä ja loma-asunnoissa.

Majoituskohteena tällä kertaa oli paritalon puolikas Rantapuistossa. Tämä on tyylikäs kahden makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön, saunan ja kylpyhuoneen kokonaisuus, jonka kruunaa lasitettu terassi. Rantaan matkaa noin 100 metriä, ja kyllä se hieman ikkunoista näkyykin, vaikka edessä on toisia paritaloja.

Lukuisia lomakyliä kiertäneenä huomaa kyllä, että kovasta viikoittaisesta käytöstä huolimatta pinnat ovat vielä uudenkarheita. Asunnon sisätilan korkeus ja isojen ikkunoiden olemassaolo tekivät huoneistosta avaran. Kyllä täällä 4-hengen perheenä mainiosti majoittuisi, ja viideskin menisi sohvalla tarvittaessa. No, tällä kertaa saatoin valita, missä yöni nukuin.

Saimaan alueella on valtavasti majoituskapasiteettia, eri tyylisiä ja -kokoisia huoneistoja: siisteissä kerrostaloissa olevia Villoja lasitetuin parvekkein, isoja mökkejä, paritaloja, puisia rivitaloja, unohtamatta kylpylähotellin majoituskapasiteettia. Kaiken kaikkiaan arkkitehtuurisesti alueen sekalainen rakennuskanta kyllä itseäni hieman häiritsi. Mielestäni alueelle on sekoitettu liian erityylisiä ja -värisiä pytinkejä. Ottaen huomioon, että näiden joukossa oli lisäksi vanhan sairaala-alueen vanhoja rapistuneitakin rakennuksia.

Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että alue on vilkas kuin mikäkin normaaliin matkailusesonkiaikaan, ja Saimaan alue vetää runsaasti myös ulkomaalaisia turisteja, joten eipä tämä rakennuskannan erilaisuus taida yleisesti ottaen matkailijoita haitata. Itse myönnän olevani visuaalisessa mielessä jonkinlaista rauhaa ja yhteneväisyyttä rakastava <3

Kylpylään joku toinen kerta

Valitettavasti kylpylä oli kokonaan suljettu, joten sitä en päässyt testaamaan, mutta ainahan sitä voi tulla toinen kerta uudelleen.

Holiday Club Saimaa ratsastaa kyllä selkeästi kiinnostavalla kylpylällä lisäpalveluineen. Cirque de Saimaa-kylpylän markkinoidaan olevan elämyskylpylä, jossa on liukumäkiä, suihkulähteitä, hierontapisteitä sekä luonnollisesti lastenaltaat ja esimerkiksi peli- ja hyppyallas. Saunojakin löytyy kaiken ikäisille – lapsillekin iglusauna 😊 Kylpylän 2-kerroksessa on lisämaksusta erillinen Saunamaailma erikoissaunoineen ja kylmäaltaineen (esim. master-, suola-, höyry- ja mökkisaunat, kattoterassilta löytyy hirsisaunakin).

Kroppa kuntoon

Tekeminen ei vilkkaimpaan aikaan Saimaalla lopu. Kylpylähotellissa on hyvinvointipalveluita tuottava Harmony Spa, jossa itsekin pääsin testaamaan Slim Logick-vartalohoidon. Mikäpä sen parempi tämän ikäiselle naiselle 😂 Eipä sillä, että selluliitit ensimmäisenä olisi koskaan mielessä ollut, mutta pitihän sitä nyt jotain erikoisempaa normaalien perinteisten hierontojen ja jalkahoitojen sijaan kokeilla sen kerran kun tällaisiin hoitoihin ylipäätään tulee mentyä.

Hieronnat, jalkahoidot ja kasvohoidot ovat hoitajan mukaan kuitenkin tyypillisimmät, mitä hoitolasta tilataan.

Fiinit ja rentouttavat hoitolan tilat heillä tuolla kyllä on, ja työntekijöitäkin parhaimmillaan lähemmäs kymmenen. Nyt poikkeusajan viikolla, kun olivat juuri vasta hoitolan pienen tauon jälkeen avanneet, ei asiakkaita liiaksi ollut, joten ajan sai nopeasti, ja taatusti yksilöllistä palvelua 😊

Vihaisia lintuja ja golf-pallojen lentoja

Hotellin kokoussiivessä järjestetään lukuisia kokouksia ja muita tapahtumia eri kokoisille ryhmille. Aika näyttää, kuinka pandemia vaikuttaa tällaisten tilojen käyttöön, ja kokoontumisiin nyt, kun on opittu verkossa hoitamaan isojakin seminaareja.

Capri-keskukseen suunnatessa pääsee kuntosalille. Siellä voi pelata myös pöytätennistä sekä harjoitella talviaikaan golfia. Varsinaisella golffaus-sesongilla alan harrastajat kokoontuvat sitten Golf Saimaalle, joka koostuu 18-reikäisestä golfkentästä, range ja par3-kentästä sekä lähipeliviheriöstä ja klubitalosta. Varokaa palloja lenkillä ollessanne 😉

Koko perheen Angry Birds- sisähuvipuisto on Capri-keskuksessa, joka on rakentunut kahdesta kerroksesta – alakerrassa on pienille lapsille suunnattuja peuhu- ja kiipeilypaikkoja ja pieni lasten elokuvateatteri. Toisessa kerroksessa on isommille lapsille ja aikuisille Xbox-videopelejä, Bag jump-hyppytorni,  scooter-alue, lämäritutka jne.

Nälkä yllättää joka päivä – apu on lähellä (paitsi poikkeusaikana)

Myös ravintolat olivat tällä viikolla 15 suljettuina. Vaihtoehtoja näissäkin on normaaliaikaan ihan kivasti (tässä yhteydessä voin ainoastaan luetella tarjonnan, kun omia kokemuksia ei ole: O’Learys -sporttibaarista saa maistuvia hampurilaisia; Le Biff on á la carte-ravintola; Easy Kitchen on buffet- ja aamiaisravintola; Beach House Saimaa satamassa tarjoaa lisäksi Roberts Coffee- kahvila- ja ravintolapalveluita).

Classic Pizza Restaurant avattiin juuri tällä viikolla take away-tyyliin, joten sieltä tuli testattua vähän erilainen pizza. Jotenkin näillä lomilla haluan aina kokeilla asioita eri silmillä ja mielellä, tehdä sellaisia valintoja, joita en muutoin tekisi. Tämä tuo lomailuun sellaisen extra-twistin 😍

Kokoontumisrajoitusten jäädessä jossain vaiheessa unholaan, voi Saimaalla nauttia joka lähtöön virvokkeita Beatles Barissa; kylpyläkäynneillä allasbaari ja kesäisin Sun Deck ja terassit ovat kova sana. Caprissa Angry Birds Activity Parkin yhteydessä oleva kahvila palvelee perheitä ja Golf Saimaan klubitalossa golfarit ja muut kävijät voivat ostaa virvokkeita. Eli ei alueella janossa tarvitse kenenkään olla 😊

Liikutaan nivelet terveiksi

Holiday Club Arena toimii jääareenana sekä erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien järjestämisen sydämenä. Harrastevastaanotosta voi vuokrata lukuisia erilaisia välineitä liikkumiseen – luistimia, mailoja & kypäriä, tehdä ajanvaraukset keilaukseen (BowlCircus-keilaviihdekeskus), padeliin, tennikseen sekä hankkia liput kylpylään ja Saunamaailmaan.

Minigolf-rata ulkosalla on kesäaikaan vallan hauskaa ajanvietettä samoin.

Apua, ne työt meinas unohtua 😁

Toki tällä reissulla piti omat ja yrityksenkin työt hoitaa, joten ihan reporankana ei auttanut näitä päiviä kulutella, mutta kyllä kaikki tilat tuli täysimääräisesti hyödynnettyä – heti auringon lämmittäessä lasitetulle terassille suuntasi mieleni sinne töihin. Ja kun kylmä pikkaisen iski, niin olohuoneessakin tuli ihan levollinen olo ja lomailufiilis töistä huolimatta. Asiaa toki auttaa suuresti se, ettei oma työ ole koskaan ollut itselleni pakkopullaa, vaan innostun siitä päivittäin yhä uudestaan. Puhelin, tietokone, nettiyhteys sekä oma tsemppaava luonne auttavat opetusalan tehtävissä. Ja sitkeys, sinnikkyys ja kova tahto yrittäjyyden alkumetreillä.

Ja entäpä sauna… sehän lämpeni lähes päivittäin – mikäpä tuossa oli terassilla vilvoitellessa, kun ei väkeä muissa lähihuoneistoissakaan juuri kuljeksinut. Vaikka eipä tuo häveliäisyys ole ennenkään noussut esteeksi näissä reissuissa nauttia täysin rinnoin 🤣

Järvimaisemat

Saimaan järvinäköalat olivat vielä pienen jäähileen peitossa, eikä luonnon vehreys kunnolla päässyt esille. Vilpoistakin oli, mutta ulkoilu uusissa maisemissa itsessään oli vallan mukavaa, rauhoittavaa ja kokonaisuudesta jäi kuitenkin sellainen tunne, että tänne voisi kesällä tulla uudestaan. Mikä ettei vaikka yhdistää Itä-Suomen road-trippiin Saimaa, Punkaharju, Joensuu jne. Ja ei kun suunnittelemaan! Taas 🤦‍♀️😃