Viikko 20 pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin LomaLaukaassa. Keväällä pidettävä kesälomaviikko katkaisi jälleen kivasti arjen, ja edellisestä reissusta päästessä oli jälleen jotain, mitä odottaa. Näinhän nämä viikot, kuukaudet ja vuodet äärimmäisen vauhdikkaasti sitten vieriikin, kun ajatuksena on, että aina on jotain mitä odottaa 😀 Ei käy arki sitten liian pitkäksi tai tylsäksi.

Tämän lomaviikon sain järjestymään RCI-vaihtolomajärjestelmän kautta siten, että muutamasta aiemmasta omistamastani ja vaihtoihin käyttämistäni viikoista oli jäänyt pistejämiä talteen, ja sain ne pientä lisämaksua vastaan yhdistettyä, ja niillä sitten varattua tuttuun tyyliin vaihtoloman. Tosi kätevä systeemi tämäkin! Tällaiset yhdistetyt pisteet on vuoden verran käytettävissä yhdistämispäivästä. Mutta minun käytössä ei ole vaaraa, että pisteitä jäisi yhtään huomaamatta tilille homehtumaan 😂 Joskus ensimmäisinä vuosina saattoi vielä jäädäkin, kun systeemi oli vielä vieras, eikä lomiakaan voinut ihan koska tahansa pitää.

Useat omistajanvaihdokset vuosikymmenten kuluessa ovat jättäneet toimintaan kyllä jäljet.

LomaLaukaa on RCI-järjestelmässä mukana oleva vaihtolomakohde, mutta hieman erilainen toki verrattuna tähänastisiin muihin kohteisiin, joista olen kirjoitellut ja tulen kirjoittamaan. Täällä ei voi puhua varsinaisesta lomakeskuksesta, koska täällä ei ole mitään palveluja saatavilla. Samalla alueella Pitkäniemessä on runsaasti yksityisten lomailu- ja asuintaloja. Ja vain yksi 11 asunnon rivitalo aivan Nurminen-järven rannalla kuuluu tähän vaihtolomailuun. Puhutaan lähes ”kylmäasemasta”.

Alueella on hieno, ennen muinoin tiiviistikin ravintola- ja juhlatilana toiminut päärakennus, jossa toimi avainpalvelu ja muut lomalaisten huoltopalvelut kera ravitsemuspalveluidenkin. Useat omistajanvaihdokset vuosikymmenten kuluessa ovat jättäneet toimintaan kyllä jäljet. Nyt mennään näillä eväillä, mutta uusi omistaja kehittänee toimintaa uuteen suuntaan – ainakin päärakennusta ollaan remontoimassa. Potentiaaliahan tällä alueella kyllä olisi!

Vaikka majoitustilat sinänsä nykyajan vaatimukset huomioiden varmasti kaipaisivat päivittämistä, niin kyllä täytyy sanoa, että isoista ikkunoista avautuvat maisemat kyllä päihittää lukuisat muut lomakeskukset 🙂

Tämä Laukaan Pitkäniemi sijaitsee Nurminen-järven rannalla, ja on pitkä ja kapea niemeke Äijälän eteläpuolella. Juha Kankkusen isä on aikanaan omistanut tämän niemialueen, ja lukuisia muitakin alueita tässä ympäristössä. Pekka Kankkunen joutui kuitenkin luopumaan niemestä, jolloin silloinen sopiva ostaja näki paikan arvon, ja mahdollisuudet lomakylän perustamiseksi saaden alueen itselleen edullisesti. Tämä lomavaihtokäytössä nykyään oleva rivitalo valmistui 1975. Kuitenkin vasta 2004 tämä liitettiin RCI-vaihtolomajärjestöön.

Vaikka majoitustilat sinänsä nykyajan vaatimukset huomioiden varmasti kaipaisivat päivittämistä, niin kyllä täytyy sanoa, että isoista ikkunoista avautuvat maisemat kyllä päihittää lukuisat muut lomakeskukset 🙂 Missä muualla jokainen vaihtolomailija tai osakkeenomistaja pääsee omalta terassilta pulahtamaan puhdasvetiseen järveen ihan muutaman kymmenen askeleen päähän. (Eihän mihinkään enää tänä päivänä näin rantaan saa rakentaakaan.) Itse kastoin juuri talviturkkini!

Tällä viikolla majapaikka toimi itselleni lähinnä katto pään päällä-tyyppisenä kohteena, koska viikko jäi hiukan ennakoitua lyhyemmäksi, tapasin hieman kavereita, ja ohjelmaa oli kaiken kaikkiaan monenmoista. Mutta kaiken kaikkiaan lomasesta jäi vallan mukava fiilis.

Odotukset eivät olleet netistä luettaessa kovin korkeat, mutta toisaalta haluan aina nettisisällöistä riippumatta antaa mahdollisuudet jokaiselle valitsemalleni lomakohteelle. Ja kuten tässäkin tapauksessa, aika jonka täällä Laukaassa vietin, oli vallan ihana, ja voisin hyvin tulla joku toinenkin kerta samaan paikkaan. Sillä palvelujen perässä en ole vaihtolomilla yleensäkään. Minulle riittää upeat maisemat ja oma rauha 😍

Kirjoittelua ja lomailua terassilla

Jätä kommentti