Holiday Club Hannunkivi, Kivijärvi

Tämä talvilomaviikko (vk 9, 2021) kului Kivijärven kauniissa maisemissa rentoutuen ilman ihmisvilinää, ja ennen kaikkea ilman korona-hössötystä! Kun avasin mökin oven, ei tarvinnut ensimmäisenä miettiä, missä maski, käsidesin tai desinfiointiaine. Mökki oli huolella siivottu edellisten asukkaiden käynnin jälkeen, joten tältäkin osin turvallinen loma oli taattu, kuten jokaisella kerralla täällä oltuani.

Hannunkiven lomakylä

Tämä oli 4. käynti reilun 20 vuoden osakasmatkailu-urani aikana 😊 Jokaisen käyntikerran jälkeen lomakylä on muuttunut edukseen. Kaikki mökit on maalattu ulkoapäin punaruskeasta harmaiksi, joka luo modernia ilmettä alueeseen. Alueelle on rakennettu erillinen Hyvän olon Tupa lomalaisten hemmottelua varten. Matkailualan kehitystä voi seurata nyt myös eksoottisen elämyksen, niliaitan ylisiltä.

Kyseessä on Holiday Clubin lomaosakekylä, jossa noin 1800 viikko-osakasta hallinnoi 36 korkeatasoista 4-8-hengen lomamökkiä. Holiday Clubin toiminnasta voit lukea lisää täältä. Mökit ovat jatkuvasti kovassa kulutuksessa, mutta niitä myös hoidetaan säännöllisesti niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Mökkikylän kunnossapidosta sekä lomakylän avainpalvelusta, kahviosta, markkinoinnista, viikko-osakkeiden vuokrauksesta ja muusta taustatyöstä vastaa VilliPeura Oy, joka on perheyritys. Esim. teiden kunnossapito toimi tämän talvilomaviikon aikana moitteettomasti – auraustraktori kiersi alueen useampana päivänä sään muuttuessa. Myös hiekoitus hoidettiin, eikä minunkaan tarvinnut miettiä liukastelua alaspäin viettävällä pihalla.

Tervetuloa ja nauttikaa

Lomalaisia tulee mökkikylään hieman eri aikoihin, RCI-vaihtojärjestelmässä vaihtopäivä on perjantaisin alkaen klo 16.00, osa tulee lauantaisin. Osa varailee mökkimajoitusta suoraan lomakylän emännältä vain muutamille vuorokausillekin, jos se kulloinkin on mahdollista.

Tällä hiihtolomaviikolla 9 kaikki 36 alueen mökkiä on asutettuina, joten vilskettä riittää, mutta eipä sitä alueella kulkiessa sen kummemmin loppujen lopuksi huomaa mistään muusta kuin että mökkien pihoissa on autot. Kukin asukas – perheineen tai ilman viettää omanlaistansa mökkeilyä milloin missäkin käyden, ulkoillen ja mökillään leppoisasti oleillen.

Lomaohjelma

Mökkikylän emäntä piti maanantaina klo 11.00 tervetulotilaisuuden Peuran Tuvalla, ja tällä kertaa sainkin lähes yksityisopastuksen mökkialueeseen ja lähipaikkakuntien nähtävyyksiin. Juttua Annella riitti, samoin ihastuttavia tarinoita paikallisesta elämästä, ulkomaisten mökkivieraiden ajatuksista tullessaan hiljaiseen Kivijärven kyläpahaseen miljoonakaupungeista. Siinä sitä on ollut ihmettelemistä kerrakseen suomalaisten toimintatapoja 😊

Kotona odottaa konmaritus!

Mökkien varustelu on myös juuri passeli – mökin majoitustilavuuden mukaan astiastoa on 6-12 hengelle ja kaikki perusruoanlaittoon liittyvät välineet on käsillä – padat, kattilat, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, astianpesukone, jääkaappi jne. Lomailun mukavuutta lisäävät myös hotellitason liinavaatteet, valmiiksi pedatut vuoteet, takkapuut valmiina lämpimässä, pihatyöt talviaikaankin huolella tehty. Kaikki tarpeellinen on käsissä.

Jokaisen lomaviikon jälkeen itselleni tuleekin kotona hirmuinen konmaritus-vimma. Tiedäthän, halun saada kodista kaikki turha roina pois, jotka aiheuttavat vaan ahdistusta kaappeja availlessa ja turhautumista, kun mitään ei löydä ja ärräpäitä, kun tavaroita ja huonekaluja on liikaa, mihin kompastella.

Lomaviikon aikana sitä huomaa, kuinka vähällä ihminen oikeasti selviää, eikä edes kaipaa sitä, että keittiön kaapeissa pitäisi olla kymmenen erilaista puukapustaa ja varastoissa sisustuskrääsää joka lähtöön.  

Lomakylässä palvelulla reilu idea

Mökkikylän yrittäjä palvelee Peuran Tuvalla nyt talviaikaan joka toinen päivä lomalaisia, ja ottaa ilolla vastaan mahdolliset mökkien puutteet heti, kun niistä käydään ilmoittamassa. Mitä sitä suotta koko viikkoa pilaamaan, jos akuutin asian saa korjautettua samana päivänä, kun sen toteaa. Tämä on mahdollista, kun ottaa rohkeasti yhteyttä mökkikylän ihanan lupsakkaan iloiseen emäntään.

Vastaanoton yhteydessä toimii myös taide- ja hyvinvointitupa, josta löytyy monenlaisia paikallisten pienyrittäjien käsityö- ja hyvinvointituotteita. Esim. saunomiseen ja kylpemiseen oli tarjolla vaikka ja mitä pientä kivaa <3 Herkkukahvitkin oli ilo nauttia kotoisassa tunnelmassa. Tuvan kirjahyllystä lainassa oli useampiakin kirjoja viikon ajan. Lapsille sieltä löytyy dvd-videoita, lautapelejä ja pihapelejä lainaan. Pihan puolelta saa ottaa vapaasti lainaan talvisin lumikenkiä ja porkkia sekä potkukelkkoja ja pulkkia, kesäisin pelastusliivejä rannassa vapaassa käytössä olevien veneiden lainaamiseen.

Lomakylässä on Olo Hyvän olon Tupa, jossa asiantunteva henkilökunta tekee mm. hierontoja ja kalevalaista jäsenkorjausta, jalkahoitoja sekä erilaisia kosmetologipalveluja. Varaukset voi tehdä näppärästi Peuran Tuvalla vastaanotossa. Ja mikä reiluinta, hoitolapalveluissa on reilusti ajateltu, että lomalla rahaa kuluu monenmoiseen, joten tarkoitus on tarjota mahdollisimman monille hyvää oloa, rentoutusta, ja luksusta lomaan. Esim. 2 tunnin kokovartalohierontani kustansi vain 60e.

Saunominen rulaa!

Paikalliselta yrittäjältä tilattiin naapurimökkiin paljukin pihaan ihan inhimilliseen hintaan. Ja voihan sitä toki saunasta suoraan lumihankeenkin käydä vilvoittelemaan – ei täällä katsojia mökkien ikkunoissa ole, ellet vartavasten torvella ilmoittele, että nyt mennään!

Mikäli sähkösauna pelkästään ei nappaa, niin rannasta löytyy pieni soma savusauna, joka lämmitetään tilauksesta kerran lomaviikolla. Sopiipa sieltä rohkeuksissaan pulahtaa avantoonkin!

Ja Peuran Tuvalta löytyy monenmoisia kylpemiseen liittyviä pieniä luksustuotteita – jalkakylpyihin, peseytymiseen ja saunomiseen liittyviä herkkuja 😊

Kokisitko pylväsmökin tunnelmaa järvinäköalalla?

Mikä ihmeen pylväsmökki? Hannunkiven lomakylään valmistui vuonna 2020 prototyyppinen niliaitta, kahden hengen mökki, joka seisoo pelkän pylvään varassa korkeuksissa. Mökissä tuoksuu ihanasti puu, uuden vastarakennetun mökin tuoksua ei voita mikään. Tuntuu puhtaalta ja luonnolliselta. Pinnat eivät ole vielä kärsineet kovasta kulutuksesta.

Niliaitta

Korkeuksissa yöpyessä saa kokea elämyksen, jonka muistaa. Parivuoteesta on suora näkymä koko päätyseinän kokoisesta ikkunasta suoraan Kivijärvelle. Pieni keittiö sekä erillinen suihku- ja wc-tila täyttävät muut majoittujien tarpeet. Kyllä tuossa mieli lepää minä tahansa vuodenaikana maisemia katsellen. Osaisikohan sitä viikon lomalla nousta vuoteesta laisinkaan? :O

Tämä prototyyppi liittyy Kivijärven matkailualueen kehittämiseen, jossa Kivijärven kunta sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat mukana hanketta rahoittamassa. Tarkoituksena on rakentaa tällaisia pylväsaittoja lisääkin.

Että jos meinaa stressiä kovasti pukata, niin Niliaitta on kokemisen arvoinen yöpymiskohde vaikkapa juhla- tai muissa spesiaaleissa tilanteissa 🙂

Tervetuloa Kivijärvelle Hannunkiveen!

Jätä kommentti