RCI (Resort Condominums International) on erikoistunut maailmanlaajuisesti lomanvaihtoon. Se on ikään kuin jättimäinen matkatoimisto, jonka kautta järjestöön liittynyt jäsen voi hoitaa lomailuunsa liittyviä asioita – varata majoituksen Online-järjestelmän kautta, varata lentoliput, vuokrata matkakohteesta auton, ostaa matkavakuutukset jne.

Käyttäjiä näille palveluille on yli 3,9 miljoonaa RCI-jäsentä. Tuodaan tämän organisaation suuruusluokka hiukan mittasuhteisiin, eli Holiday Club -viikko-osakkaat tekevät vuosittain RCI:n kautta yli 23 000 lomavarausta. RCI-jäsenkohteita on keskimäärin sadassa eri maassa ja niissä noin 4300 kohdetta. Joten on näissä, mistä valita!

RCI:n jäseneksi voit liittyä hankkimalla tai omistamalla viikko-osakkeen. Silloin, kun et halua tai voi käyttää omistamaasi viikkoa ja sen tarjoamaa majoituskohdetta, voit etukäteen tallettaa sen RCI-vaihtolomapankkiin, ja suunnitella oman viikkosi arvosta vaihtoloman johonkin toiseen lomakohteeseen, jonkin toisen osakkaan omistamalle viikolle, joka samoin on tallettanut oman viikkonsa samaiseen vaihtolomapankkiin. Vaihdon voit tehdä niin kotimaassa kuin ulkomaillekin.

Talletetulle viikolle määrittyy vaihtoarvo. Samoin RCI-järjestelmässä tarjolla oleville vapaille majoituskohteille on määritelty vaihtoarvo, joka riippuu mm. kohteen kysynnästä ja mahdollisesta sesonkikaudesta. Toisinaan saatat oman omistamasi viikon vaihtoarvolla pystyä tekemään kaksikin vaihtolomaa. Erityisesti hyödyntämällä erilaisia RCI- tarjouksia.

RCI Points-järjestelmässä omistamallesi viikolle annetaan pistearvo, johon vaikuttaa mm. kiinteistön koko, omistamasi viikon ajankohta, jäsenten antamat lomakeskusarviot sekä luonnollisesti kysyntä ja tarjonta.

Mikäli haluat matkustella useammin, eikä oma viikko-osakkuus anna siihen myöten, voit RCI:n kautta varata myös lisälomia tai äkkilähtöjä, jotka nekin ovat huikean edullisia verrattuna normihintoihin yksityisillä markkinoilla.

Lomaturvasta huolettomuutta loman odotteluun

Voit suojata varaamasi vaihtoloman lomaturvalla, pienellä lisäkululla, jolloin voit ilman perusteluja perua varauksesi lyhyelläkin varoitusajalla menettämättä silti vaihtolomaan käytettyä vaihtoarvoa tai -pisteitä.

Tarjoa elämys ystävillesi

Jos haluaisit ostaa vaihtoloman läheisillesi tai ystävillesi, jotka eivät ole viikko-osakkaita, niin sekin onnistuu ostamalla vieraskortin heille vaihtovarauksen yhteydessä. Tämä on varsin mukava ja erilainen yllätysloma, jonka aikana voi tutustua vaikkapa tällaiseen lomailumuotoon samalla tarkemmin.

RCI Platinum

Mikäli viikko-osakkaana haluat korottaa jäsenyytesi vielä hippasen nykyistä paremmalle tasolle, on se myös RCI:llä mahdollista. Paltinum-tasolla jäsenet saavat tehdä maksuttomasti huoneiston tasokorotuksia, mikäli parempitasoisia huoneistoja on sillä hetkellä lomakohteessa vapaana.

Lisäksi Platinum-tasolla RCI:lle voi antaa päivystystehtävän, jossa he seuraavat ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä jonkin tietyn lomakeskuksen vapautuvia huoneistoja, ja ilmoittavat siitä toimeksiantajalle. Lomailuista Platinum-tasolla kerryttää lisäksi jäsenpalkkioita valituista maksullisista palveluista, ja näitä palkkioita voi hyödyntää seuraavien vaihtolomien lomajärjestelyihin. Myös hotelleista eri puolilta maailmaa saa alennuksia.

Kyllä se joskus vaihtamalla vaan paranee 😉

Itse käytän omaa viikkoani pelkästään kotimaankohteisiin vaihtaen. Oman viikkoni arvo ei useinkaan edes riitä ulkomaankohteiden vaihtoon. Olen toistaiseksi pysytellyt vanhassa viikkojärjestelmässä, ja minun tarpeisiin se on riittänyt mainiosti. Ajoissa vaihtolomat varaamalla olen löytänyt aina itselleni tai perheelleni sopivan kohteen.

Ihanaa, kun jokaisella lomalla pääsee eri kohteeseen! Kyllä se kuulkaa lomailu välillä vaihtamalla vaan paranee! Ruoho on kesäisin ihan yhtä vihreää molemmin puolin lomamökkiä, joten naapurille ei ole tarvetta kade olla alkuunkaan, mutta kepeä morjenstus liittyy lomalaisten kanssa vastaantuloon –  meitä yhdistää joku pieni juttu – viikko-osakkuus ja lomavaihdot 😉 Ja ei kun seuraavaa lomaa suunnittelemaan!

Jätä kommentti