Ryhdyin tässä muistelemaan tuntemuksiani ja kokemuksiani tältä vuodelta vaihtolomailun osalta, ja yllätyin jälleen kerran positiivisesti siitä, kuinka edullisesti tämän vuoden vaihdot ja muut lomailut olen tehnyt. Tarkkaan harkittuina ja ennalta tarjouksiakin etsimällä yhdestä viikko-omistuksesta on ollut RCI:n kautta moneksi, kun talletetuille viikoille annetaan pidempi käyttöaika. Ja yhden vuoden kuluessa on siitäkin syystä voinut tehdä vaihtoja useammin.

Jos toisinaan onkin tehnyt mieli käydä ulkomailla, on omia viikkoja voinut säästellä, jolloin toisina vuosina voi matkailla kotimaassa Holiday Clubin kohteissa enempi. Voit selailla Holiday Club Resortsin sivuilta lisää tietoja monipuolisista kohteista.

Tein leikkisästi koontia vuoden 2021 Holiday Club-kohteissa lomailemisestani musiikin kautta. Kuuntelen paljon erilaista genreä, ja erityisesti lomilla tähän tulee keskityttyä enempikin – vähän omatoimista karaokea, rentoutumista ja toisinaan menevän rockin tai hevin tahdissakin jammailua.

Kotimaa se paras maa matkailla

Korona ei ole minulle ollut missään vaiheessa mikään syy siihen, että yksinkertaisesti nautin kotimaanmatkailusta enemmän. Aikanaan ensimmäistä uraanikin valitessa, halusin keskittyä nimenomaan kotimaanmatkailun parissa asiakkaiden palvelemiseen. Ajattelin jo silloin (yli 25 vuotta sitten), että suomalaisilla on paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa omasta kotimaastaan. Kaikessa ei kannata mennä merta edemmäs kalaan.

Katsotaanpa, mistä tämä vuosi musiikkini mukaan koostui!

Hannunkivestä vauhtia vuoteen 2021

The Final Countdown – Olen aina laskemassa, koska seuraava pysähdys uudessa kohteessa odottaa 🙂 Tämän biisin tahdissa tulee tanssittua niin saunan jälkeen kuin jammailtua automatkoilla ratin takana. Näin kävi myös talvilomalla helmi-maaliskuun vaihteessa Kivijärvelle Hannunkiven lomakylään pyyhältäessäni. Ihana, kotoisa tunnelma mökillä, talviset aktiviteetit lumikenkäilyn ja muun ulkoilun parissa nostivat musiikin siivittämänä sopivasti hien pintaan. Voit lukea lisää Hannunkiven viikosta täältä.

Hannunkivi

Menolippu – Olen tavallaan yksinäinen sielu, joka janoaa uusia paikkoja ja maisemia, joiden äärellä pysähtyä pohtimaan syntyjä syviä. Aina menolippu taskussa, mutta paluuta ei siinä hetkessä mietitä.

Uusi tuttavuus – Holiday Club Saimaa

Oma tie – on jatkoa menolipulle. Tämä vahvistaa ja rohkaisee pysähtymään ja nauttimaan, pitämään jokaista hetkeä päämääränä sillä hetkellä. Huhtikuussa tuli toimittua oman erikoisen tieni mukaisesti, tietämättä mitä eteen tulee, käydessäni Saimaalla tutustumassa tätä blogia varten. Lyhyt ja hieman poikkeava piipahdus, mutta loistavaa, että tuli tehtyä. Automatkailun salat tulivat koettua, ja paljon muutakin kuin Saimaan koronasta suljetut palvelut. Teen oman tieni, ja se vie joka kerta eri paikkoihin, joissa pysähtyä omien toiveiden ja tarpeiden äärelle. Olen luonteeltani introvertti, vaikkei sitä päällepäin uskoisi. Työn ääressä introverttius on laitettava syrjään, mutta sen ottaminen takaisin vapaalla ollessa on mielelleni äärettömän tärkeää. Tästä lisää Saimaan fiilistelyistä.

Minigolfin äärellä Holiday Club Saimaalla

Unohdettu Loma Laukaa

Oot mun toukokuuKesälomaviikkonen LomaLaukaassa oli ihanan erilainen kohde, ja sain tutustua tuon loman aikana hyvin erilaisiin ihmisiin – uusiin ja vanhoihin tuttuihin. Tämä toukokuinen viikko oli äärettömän lämmin kuin linnunmaito. Tulin kastaneeksi talviturkkini vihdoin. Ja tähän oli parhaimmat puitteet ikinä, suoraan omalta takaterassilta puhtaaseen järveen 😍

Loma Laukaa on RCI:n Suomen kohteista selvästi unohdettu lomapaikka. Huoneistoja ei ole montaa, mutta pienellä remontilla niistä saisi nykyaikaiset tilat lomailuun. Kohde on elänyt Ruususen unta, mutta päärakennuksessa käynnissä oleva remontti osoittanee, että asiaan on tulossa lähivuosina muutoksia. Toivottavasti.

Maisemakuva terassilta
Maisemakuva terassilta järvelle

Sporttaillen Vierumäessä

Vielä on kesää jäljellä – Toimii kaikkina vuodenaikoina, vaihdan tarvittaessa kesän tilalle talven tai minkä vaan vuodenajan. Kesällä tutustumislomanen Holiday Clubin uudistetussa Vierumäen hotellissa oli veikeä. Tunsin olevani kuin pieni hiirulainen suuressa maailmassa – yllätyin Vierumäen loma-alueen laajuudesta ja liikuntapalvelujen määrästä melkoisesti. Tuollapa olisi mageeta olla vaikka viikkokin todellisen kuntoiluspurtin kera. Toki matkaseuraa olisi hyvä olla, jotta liikunnan riemujen valikoima laajenisi 💃🧗‍♀️🚣‍♀️🏌️‍♀️

Vierumäki aluekartta
Vierumäki – liikkujan paratiisi

Holiday Club Airisto – rauhoittujan paratiisi

Ainutlaatuinen – Johanna Kurkela on osannut muovailla tärkeän, ihanan ja kylmiä väreitä tuottavan tunnelmabiisin, joka muistuttaa mua ainutlaatuisuudestani ja siitä, että mulla on lupa olla juuri tällainen. Näin ei aina ole ollut. Ja tämä biisi muistuttaa, että nyt kaikki on ok. Kaikki vastaantulevat tilanteet selviää kyllä. Saan olla herkkä ja hupsu, vaikka päälle päin taidan aika vahvaa roolia kaikille näyttääkin. Airistossa tuli syksyllä pohdittua aika syvällisestikin tällaisia asioita – meren rantakallioilla tanssahdellessa ja eväsretkiä tehdessä 🤸‍♀️

Airiston kallioilla

Hillittömästi talvea odottaen Himoksella

Ja tiedäthän korvamadon? Sellaisenkin olen tänä vuonna löytänyt. Siitä ei pääse irti ei sitten millään. Oi Suomi on! Sauna, viina ja kirves – nämäkin kuvastavat reissujani mainiosti 🤦‍♀️ 😂 Joulukuussa Himoksellakin sauna lämpeni lähes joka päivä, pysähdyin hiljaa myös takkatulen loisteen ääreen. Matkakirveen olen todennut oivalliseksi apuvälineeksi – vaikka puut sinänsä on tehtynä, on sytyttäminen toisinaan hankalaa, jos mitään sytykkeitä ei ole mukana. Kirveellä tai puukolla on näppärä vuolla lastuja sytykkeiksi. Viinan tilalla mulla toimii viini, joka on illallisen äärellä tunnelman täydellistävä juoma. Tosin, ensin täytyy muistaa ottaa pohjalle alkushotiks allergiatabletti, lasillinenkin viiniä tekee ikävän yliherkkyysreaktion, joten ei sitä liian usein auta terveyden uhalla näin rohkeasti revitellä 😂

Wohou, mikä vuosi! Vai pitäisikö tuulettaa, ja todeta, että Ristus mitä reissuja! Tulipahan tehtyä 😎 Palaillaan ensi vuonna jälleen asiaan! Katsotaan, mistä kaikkialta itseni löydän sitten 😃 Ihanaa Uuta Vuotta 2022 Sinulle!