RCI-vaihtoloma Lomakylä Onnenvirrassa ravitsee mieltä ja sielua. Lomakylä sijaitsee Pohjois-Karjalassa Runon ja Rajan tien varrella, Hoilolan kylässä. Loma-alueen pihapiirissä seisoo jykevänä ja komeana Korpiselkätalo, joka on karjalaishenkisesti rakennettu, majoitus- ja ravintolakäytössä oleva maamerkki.

Lomaosakehuoneistot ovat rakentuneet kolmessa osassa alueelle. Koko alue huokuu rauhaa ja hiljaisuutta, ja sen toisena maamerkkinä toimii Onnenvirta-joki, joka välkkyy kevätauringossa kuin timantit konsanaan.

Hiljainen aika vielä menossa (vk 21), alueella ei ole montaakaan asukasta tällä viikolla. Siispä saan rauhassa treenailla pihassa ja muutoinkin jammailla omaan tahtiini pelkäämättä häiriköiväni ainakaan kovin montaa naapuria.

Lomatreenit ja lämmin kevätpäivä

Palvelu pelaa 😍

Korpiselkätalossa viikonloput ovat ympäri vuoden täynnä erilaisten ja -kokoisten ryhmien juhlia ja muita tapahtumia ja kokoontumisia. Täältä on mahdollista vuokrata erilaisia vapaa-ajan välineitä, kuten veneitä, sup-lautoja tai vaikkapa kanootin. Myös moottorikelkkasafarien tai paljuiltojen järjestäminen onnistuu.

Korpiselkätalon vetäjät lupaavat suunnitella ryhmille tarvittaessa toiveiden mukaisen paketin. Ympäröivät metsät antavat samoin mahdollisuuden moneen vuodenajoista riippuen.

Itsekin sain tilauksesta kohtuullista hintaa vastaan kokea ihania elämyksiä lomakylän emännän, Pipsan johdolla! Opastetut kierrokset lähialueilla sekä lähiruoan hyödyntäminen ja niistä keittiöllä makoisan ruoan kokkaaminen yhdessä oli jotain poikkeuksellista aikaisempiin vaihtolomiini verrattuna🤩 Näistä kirjoittelen tuonnempana erikseen.

Kävin Onnenvirrassa ensimmäisen kerran jo 20 vuotta sitten talviaikaan, ja tuolloin oli mukava hiihtää niin metsäreiteillä kuin myös joen vartta pitkin läheiseen Lammassaareen tulistelemaan. Edellisen kerran pari vuotta sitten kesällä soutelimme Lammassaareen jopa kodalle yöpymään ja auringonlaskua ihailemaan.

Korpiselkätalon alapuolella kulkeva Onnenvirta yhdistyy Hoilolanselkään jatkuen sieltä Saaroisienselälle. Siellä menee myös Suomen ja Venäjän raja. Järvellä on suoja-alue, joka on merkitty erillisin poijuin ja ylityskieltomerkein.

Lomahuoneistoja saatavilla eri tavoin varaten

Lomakylä Onnenvirrassa on eri kokoisia lomahuoneistoja aina 2-hengen studio-huoneistoista 6-8 hengen saunallisiin majoitustiloihin. Nämä ovat osin viikko-osakkaiden omistuksessa. Lomakylä on RCI:n vaihtolomajärjestelmässä mukana. Siten RCI:n kautta jäsenet voivat tehdä tänne edullisesti vaihtolomia, kuten minäkin tällä kertaa.

Myös yksityiset voivat varata majoituksia suoraan lomakylän siivouksesta, huollosta ja avainpalvelusta huolehtivalta Korpiselkätalon yrittäjäpariskunnalta, Antti Ronkaiselta ja Pipsa, Pirjo Lammilta. Ja voin hyvällä mielin kehua, että asiakaspalvelu on heidän kauttaan erinomaista👍 

Itselleni riittää tällä reissulla mainiosti tällainen saunaton studio-huoneisto. Ulkona kuitenkin tulee vietettyä paljon aikaa, kuten myös kirjoitellen. Lisäksi tämä kohde on vain yksi Itä-Suomen tourneellani. Tulin ja lähden vielä mökkeilemään muuallekin. Itä -Suomi on laaja alue, joten nähtävää ja koettavaa riittäisi monelle reissulle.

Ajatukset saavat siivet

Sielu kyllä lepää näissä maisemissa! Tällaisessa kohteessa mieli lähti aika vauhdikkaasti laukalle, ja kaikenlaista tarinaa tuli mielen syövereistä pulputen. Kaikki ei ehkä kovin painokelpoista🙈

Hassutteluni saa erityisesti lomilla vallan, kun ajatukset saa irti työstä ja arjen muista velvoitteista. Ajatukset saivat todellakin siivet, ja tuli tehtyä paljon sellaisia asioita, joita ei yleensä tule tehtyä. Kuten nyt aamuyön ulkoilut sekä kellon unohtaminen koko viikoksi!

Tuonnempana kirjoittelen vielä lisää tältä reissulta – Korpiselkätalosta historiaa, läheisistä luontokohteista vinkkejä yms. Tulethan kuulolle 🤗

Satu