Holiday Club Resorts Oy (aiemmalta nimeltään Holiday Club Finland Oy) on tunnettu matkailutoimija jo 1980-luvulta alkaen, ja tällä hetkellä Euroopan johtava viikko-osakeyritys. Holiday Club-majoituskohteita on niin Suomessa, Ruotsissa kuin Espanjassakin. Osa kohteista on kylpylöissä monipuolisten palveluiden äärellä, ja osa erillisiä mökkilomakeskuksia erityisesti rauhallisissa luontokohteissa. Holiday Clubin kautta tehdään yli miljoona lomaa vuosittain, ja lomaosakkeenomistajia on yli 60 000.

Holiday Clubin kautta järjestetään niin perhejuhlia kuin yritysten isoja kongresseja ja seminaarejakin. Paljon työn puolesta matkustaville on erikseen  Business VIP-etuohjelma, jonka kautta perheenjäsenetkin voivat hyötyä eduista, ja päästä mukaan nauttimaan vaikkapa ilmaisesta kylpylä-vuorokaudesta. Työmatkustus (erityisesti ennen korona-aikaa) onnistui mainiosti lukuisissa eri kylpylähotelleissa, joissa bonuksena sai nauttia myös kylpylän tarjonnasta. Toivottavasti sama normaali aikakausi jatkuu jälleen aikanaan, vaikka varmasti osa työmatkustuksesta poistuu, kun etäyhteydet tarjoavat lähes saman asian hoitaa bisnestapaamisia verkon välityksellä.

Painetaan ihan Villasella

Holiday Clubilla on eri puolilla Suomea laadukkaita 5-tähden varusteltuja Villas-loma-asuntoja. Nämä on rakennettu pääsääntöisesti tuttujen Holiday Club-kylpyläkohteiden, monipuolisten palveluiden ja aktiviteettien äärelle. Villan voi omistaa yritys tai yksityinen henkilö joko kokonaan tai osittain. Kun et itse käytä huoneistoasi, voit mukavasti saada säännöllisesti vuokratuottoa, kun toiset matkailijat haluavat päästä nauttimaan väljästä asumisesta lomallaan tai työmatkallaan. Holiday Clubilla on oma ammattilainen villojen vuokraukseen.Tämä on yhtä huoleton tapa lomailla kuin alkuperäinen viikkolomaosake. Mutta ilman omalla vastuulla olevan kesämökin huolta.

Holiday Clubin osakasetuja

Holiday Club Resorts Oy tarjoaa viikkoloma- ja villas-osakkaille erilaisia etuja silloin, kun osakkeet on heiltä hankittu, ja osake sijaitsee Holiday Clubin kohteessa. Muut osakkaat voivat sen sijaan liittyä RCI-lomanvaihtojärjestelmään ja hyödyntää sitten Holiday Clubin vuokravälityspalvelua.

Osakkaille järjestetään ympäri vuoden erilaisia osakastapahtumia pääosin kylpylähotelleissa. Paikanpäältä kohteesta voi kysellä tarkemmin eduista, mutta ne voivat olla mm. erilaisia alennuksia tuotteista, sisäänpääsymaksuista, ravintoloista, hoidoista jne.

GOLD Villas-omistajana saat alennuksia loma-asunnoista ja villas-asunnoista. Lisäksi omistajille tarjottavia lisälomia pääsee varaamaan ennen muita, ja edullisempia äkkilähtöjäkin voi varata jopa 30 vuorokautta etukäteen, mikä ei enää ihan äkkilähdöltä edes tunnu.

Holiday Clubin jäsenet jakautuvat ns. viikko-järjestelmässä että pistejärjestelmässä mukana oleviin viikko-osakeomistajiin. Itselläni on omistus ns. vanhassa viikkojärjestelmässä, jossa omistamani viikon arvo määrittyy osakkeen koon sekä sijainnin, kysynnän ja tarjonnan sekä mahdollisen sesonkiajan mukaan. Tällöin myös vaihdettavan viikon loma-osakkeen vastaavat seikat määrittävät vaihdolle vaadittavan arvon. Tämän viikkojärjestelmän lisäksi Holiday Clubilla on uudistettu Holiday Club Points-järjestelmä, joka mahdollistaa hieman monipuolisemmat lomanvaihdot riippumatta niinkään omistusviikon sesonkeihin verrattavasta arvosta.

Minun omistajuus – hammasharja ja pankkikortti mukaan, muuta et tarvitse!

Lomaosakkeita on monen tyyliselle käyttäjälle, ja tämä on lomailumuoto, jota kuulee toisaalla kovasti parjattavan ja toisaalla kehuttavan. Itse kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen porukkaan. Olen omistanut lapin kohteesta yhden viikko-osakkeen 1990-luvun lopulta asti, enkä ole päivääkään katunut valintaani tämän lomailumuodon osalta.

Itselleni ei tulisi mieleenikään omistaa yhdessä ja samassa paikassa kesämökkiä, josta olisi ympäri vuoden tavalla tai toisella huolta ja kuluja. Puhumattakaan työmäärästä, jonka oma mökki tuo mukanaan. Viikko-osakkaana voin itse päättää vapaana olevista vaihtoehdoista minne haluan lähteä, ja käyttää RCI-jäsenenä vaihtokappaleena tuota itse omistamaani viikkoa. Voit lukea RCI-järjestelmästä lisää täältä.

Itse olen eri perhekokoonpanoilla käynyt useimmissa vaihtokohteissa sijainniltaan Oulusta alaspäin. Lapissakin Pyhä-tunturin Onninpyhä on koettu. Tämä vaihtelu on tämän lomailumuodon ydin. Samoin se, ettei mukana tarvitse kantaa patoja ja kattiloita saati liinavaatteita. Passi- ja hammasharja-meininki riittää. Ei kun Pankkikortti ja hammasharja! Sillä itse en koe tarvetta tehdä vaihtoja ulkomaille. Sitä varten tarvitsisin toisen hiukan arvokkaamman viikon jostakin sesonkikohteesta, jotta vaihtoarvo ulkomaille riittäisi paremmin.

Aurinko paistelee tätäkin juttua kirjoitellessa, loma Hannunkivessä tällä kertaa ehtoopuolella. Mutta uudet viritelmät on jo tiedossa – Seuraavan kerran lomat on jo tiedossa. Arki sujuu hauskemmin, kun on jotain, mitä odottaa ;-). Merelliset tuulet kera kallioilla nautittujen lämpimien kaakaoiden, luonnon nähtävyydet, soutu- ja hiihtoretket, leppeät rantasaunan löylyt. Vaihtolomalla on mukavaa <3

Jätä kommentti