Tulin pyörähtämään tässä heinäkuussa 2021 Vierumäellä, jossa en ole aikaisemmin käynyt. Tämä kertoo ainoastaan siitä, että näitä Holiday Club-kohteita on Suomessa niin paljon, että yli 20 vuotta reissaamalla ei ehdi välttämättä kaikkialla käydä, riippuu toki matkustamistahdista ja kohdevalinnoistakin. Itse olen tykännyt pyörähtää samoissa kohteissa myös useampaan kertaan. Mutta kyllästymiseen ei kohteiden osalta ole ollut vaaraa 🙂

Tutustumisloman tarkoitus

Itselläni on siis tutustumisloma käynnissä Holiday Club Vierumäen upouudessa hotellissa. Tai siis hotelli itsessään ei ole uusi, mutta Holiday Clubin tarjonnassa kyse on uudesta, ja lähes täysin remontoidusta hotellista. Kesä kirjaimellisesti maistuu makealle. Tutustumislomat ovat Holiday Clubilla loistava tapa tulla kokeilemaan maistiaisia tästä lomailumuodosta. Kahden vuorokauden todella edullisia lomasia markkinoidaan sosiaalisessa mediassa aktiivisesti eri vuodenaikoina eri kohteisiin. Nyt, kun Vierumäelle avattiin juuri muutama päivä sitten tämä uudistettu hotelli, on luontevaa, että Holiday Clubin myyntineuvottelijat ovat täällä lomailijoille kertomassa tästä lomailumuodosta.

Edullinen tutustumisloman hinta perustuu siihen, että tutustujia edellytetään osallistumaan Holiday Club-esittelyyn yhdessä puolison kanssa – mikäli parisuhteessa ovat/ yhdessä asuvat. Esittelyt toki pidetään myös yksin eläville, eikä sitäkään kummastella. Elämäntilanteet vaihtelevat, ja lomailu saa sen mukaan uusia muotoja. Kylpyläkohteissa esittelyyn osallistujat saavat yleensä myös perheenjäsenilleen esimerkiksi ilmaiset kylpyläliput. Vierumäellä ei vielä ole kylpylää, mutta sellainen on tänne tulossa hotellin yhteyteen lähivuosina.

Tällä kertaa minulle suunnattu esittely jäi suhteellisen lyhyeksi. Eivät olleet varautuneet siihen, että riittävän syvällä tässä lomailumuodossa oleva esittelijä olisi ollut saatavilla tällaiselle konkarille. Suurin osa esittelyyn saapuvista ovat uusia asiakkaita, jotka eivät vielä omista viikko-osaketta. Heidän kanssa esittely voi kestää noin 2 tuntia, jonka aikana osakkuussysteemin tarjoamat mahdollisuudet ehditään esitellä. Esittelykierros tässä Vierumäen lomakohteessakin voidaan liittää esittelyyn juuri tästä kohteesta kiinnostuneille.

Minä keskustelin vuorotellen kahden eri myyntineuvottelijan kanssa Gold-jäsenyydestä, uudemmasta pistejärjestelmästä sekä lisäviikon hankkimisesta. Tämän suuntaiset uudistukset saattaisivat hyödyttää itseäni tällä erää kenties eniten, koska tykkään reissata usein ja eri kohteissa.

Yleensä tällaisessa lomaosake-esittelyssä kartoitetaan asiakkaiden lomailutapoja ja -tottumuksia, ja niihin peilaten kerrotaan, millaisia mahdollisuuksia lomaosakejärjestelmä toisi siihen mukanaan. Esittely ei milloinkaan velvoita mihinkään. Turhana myyttinä ja yleistyksenä voidaan pitää sitä, että kaikki esittelijät tyrkyttäisivät tai pakkomyisivät jotain.

Lomaosakematkailusta ja esittelyistä kerrotaan sosiaalisessa mediassa runsaasti, ja suurin osa mielestäni aika pahansuopaista tekstiä, joka on todella sääli. Tällainen viestintä ei ole omiaan tuomaan esille tämän lomailutavan hyviä puolia, joita on runsaasti.

Esittelyssä vastuu totta kai on myös asiakkailla itsellään, etteivät tee mitään hätiköityjä ratkaisuja. Eri kohteita ensin kiertämällä ja niihin lomailemalla tutustumalla huomaa varmasti parhaiten, kiinnostaako kotimaankohteet vai ulkomaankohteet enemmän. Samoin näin saattaa löytyä Suomestakin jokin mukava kohde, jossa voisi viettää vaikka vuosittainkin lomaa. Ja toisaalta, mikäli ulkomaanlomat kiinnostavat enemmän, kannattaa tämä tieto huomioida myös HC-kohteen ja ajankohdan valinnassa.

Kaikille avoin ja esteetön ympäristö

Ehdottomasti maininnan arvoista Vierumäen hotellissa on suunnittelussa upeasti huomioitu esteettömyys. Sain majoittua yksin matkustavana tällaisessa esteettömässä hotellihuoneessa, joka oli selkeästi riittävän tilava myös pyörätuolia tai rollaattoria käyttävälle. Huoneessa oli moottoroitu 90 cm leveä vuode ja tilava wc hätäpainikkeineen.

Lisäksi kaikki 14 tällaista hotellin esteetöntä huonetta on väliovella yhdistetty toiseen Standard Twin-huoneeseen, jossa esim. mahdolliset muut perheenjäsenet tai avustaja voivat majoittua, kaikki saaden oman rauhansa. Muuallakin hotellissa vaikuttaa olevan väljyys huomioitu mukavasti. Tästähän (väljyydestä) on muutoinkin koronan myötä tullut normaalia.

Palvelulla tulokseen

Holiday Club Vierumäessä toimii kaksi eri ravintolaa, PinePub ja GrillHill. PinePubista saa juomapuolen lisäksi isompaan ja pienempään nälkään suppeahkolla valikoimalla annosruokia. GrillHill palvelee iltaisin à la carte-ravintolana.

Day Spa-hyvinvointialueella on mahdollisuus rentoutua ja tilata erilaisia hoitoja erillisen palvelulistauksen mukaisesti. Sesonkikaudella tällaiset hoidot kannattaa ehdottomasti varata jo ennen loman alkua etukäteen. Tällä tutustumislomalla ei ollut saumoja paikanpäällä tehtäville varauksille. DaySpa-alueelle on lisäksi muutoin 15€ sisäänpääsymaksu, eli tämä tulee vielä hoitolahinnan päälle. Alueella voi viettää vaikka koko päivän rentoutuen.

Lisäksi hotellin aulassa palvelee vuorokauden ympäri myös R-kioski, josta on mahdollista ostaa pienevästä vaikkapa hotellihuoneessa tai muussa majapaikassa erikseen nautittavaksi tai kahvit mukaan otettavaksi.

Muita hotellin tarjoamia palveluita en päässyt testaamaan, mutta 2-kerroksesta löytyy suurin osa kokoustiloista. Niitä pystytään muokkaamaan ryhmän koon ja käyttötavan mukaan. Kuntosalilla on mahdollisuus treenaamiseen. Ja keilaukseenkin tulee mahdollisuus, kunhan tästä hotellin kaikki toiminnot kunnolla käynnistyvät.

Tämän lomasen perusteella voin sanoa palvelun pelanneen kaiken kaikkiaan oikein hyvin. Koko henkilökunta on ollut oikein ystävällistä kaikesta kiireestä ja ruuhkasta huolimatta. Vaikka osaa henkilökunnasta on vielä koulutettu tehtäviinsä, ei sekään tuonut mitään suurempaa härdelliä missään vaiheessa.

Suppailua ja rentoutumista

Runsaan aamupalan jälkeen, ainoana kokonaisena reissupäivänä, suuntasin jälleen kengänkannat ulos jatkamaan aluekierrosta siitä, mihin edellisiltana jäin. Karttaa piti hetki tutkailla, jotta hoksasin, missä olin ollut, ja missä en. Jotenkin itseäni hämmensi, kun mökkejä ja taloiksi luokiteltavia loma-asuntoja oli joka puolella. Kaikki maastoutuivat aika kivasti ympäristöön.

Valkjärven rantaan löydettyäni, suuntasin suorilta kesäravintola Valkjärven Palmuun, jossa vuokrataan sup-lautoja. En ole aikaisemmin kokeillut tätä lajia. Jännitti, löytyykö itseltä tasapainoa, vai löydänkö itseni jorpakosta 🙂 Mutta laudan käyttöön opastanut kesätyöntekijä rauhoitteli, että heillä käytössä olevat laudat ovat riittävän leveitä ja tasaisia, joten ellei laudalla ala hyppelemään, niin suht kuivana pitäisi pysyä. Ja kyllä hän ihan oikeassa sen suhteen oli. Ihan normikesävaatteissa menin, eikä tarvinnut miss märkäpaitana palata hotellille.

Sup-lauta oli yllättävän helppo ottaa haltuun. Väkeä ei aamupäivällä ollut liiaksi liikkeellä, joten sain räpiköidä laudan päälle ilman suurempia katseita. Livuin ensin hiukan syvemmälle polvillani laudan päällä ollen, kunnes nousin seisomaan. Loppujen lopuksi laudalla melominen alkoi luonnistua hyvinkin nopeasti. Helpotus näin ensikertalaiselle toki oli rauhallinen pieni ja kirkasvetinen järvi, jossa ei ollut sen suurempia aaltoja eikä mitään moottorikäyttöisiä vehkeitä niitä muodostamassa.

Valkjärven Pamu-ravintolasta näkymä

Vain pieni tuulenvire synnytti kevyen lempeitä virtauksia. Lumpeenkukat varsineen koristi matkantekoa, samoin rannemmassa näkyi kivasti eriväriset ja muotoiset kivet ja puiden juuret, jotka kaikki näkyivät kirkkaassa vedessä. Veden kirkkaus johtuu siitä, että Valkjärvi on lähdepohjainen syvä, mutta pieni järvi. Tunnissa ehdin kiertää sup-laudalla järven 4-5 kertaa rauhallisella tahdilla nautiskellen. Palmu-ravintolassa vielä lyhyt kirjoittelutuokio kera kesäjuoman ja pikkusuolaisen, ja ahh, taas jaksoi jatkaa päivän puuhia! Tällaisista pienistä rennoista ja uusista kokemuksista on tällaiset minilomatkin tehty 🙂

Jätä kommentti