Tervehdys Sinulle Himokselta! Saadessani työkuvioni Jyväskylän päähän selville, että lähes koko viikolle on siellä työtehtäviä, ei ollut vaikea päättää, mistä varaisin itselleni majoituksen. Himoitsin tietysti valtavasti Himokselle ❤ Ja RCI:n kautta oli varsin helppo tehdä vaihtovaraus, koska vaihtoarvoa oli edellisestä vaihdetusta viikosta vielä jäljellä. Voit lukea RCI:n toimintaperiaatteista lisää blogiartikkelistani Vaihtamalla paranee! Mikä ihmeen RCI?

Kaiken lisäksi tällaiseen, hieman epätyypilliseen aikaan, kesken joulukiireiden, vaihtoarvo tälle viikolle olikin vain 4, joten tästäkin syystä oli selvä, että nyt kokeilen työn ja vapaan yhdistämistä. Järjestäin kaikki aikaisemmat vaihtolomani ovatkin olleet puhtaasti lomailua.

Himos on Jämsässä sijaitseva hiihto- ja matkailukeskus. Talvisin laskettelu ja hiihtäminen ovat tämän alueen matkailun pääpainotuksena. Lisäksi HimosLomat mahdollistavat avantouinnit, moottorikelkkasafarit, retkiluistelua jne. Kesäaikaan täällä on mahdollista harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, golfia, pyöräilyä yms.

Hyvin varustellut huoneistot takaavat lomailumukavuuden

Samalla tulin tässä viikon kuluessa muistelleeksi, kuinka edellisen kerran kävin lasten kanssa Himoksella seitsemän vuotta sitten kesällä. Silloin majoituskohteemme oli meille supertilava ja luksustasoinen Aurinkopaikka. Tällä kertaa pääsin tutustumaan Himoksen Tähteen, joka niinikään on tilava huoneisto. Kyllä täällä kelpasi majoittua, nauttia iltaisin jälleen takkatulen loisteesta, jumppailla, saunoa, ja yläkerran terassilla maisemistakin nauttia.

Tarkemmin kuvailtuna Himoksen Tähti on 2-kerroksisista neljästä huoneistosta koostuva 3 talon kokonaisuus (A-B-C). Huoneistossa yläkerrassa on 2 hengen makuuhuone terasseineen. Alakerrassa toinen 2 hengen makuuhuone, pesuhuone-sauna-wc, keittiö, olotila sekä toinen wc. Olohuoneen sohvan saa vielä avattua 2 hengelle vuoteeksi.

Astiastot riittävät hyvin kahdeksalle. Keittiötarvikkeet pitävät näissä aina sisällään kahvin- ja vedenkeittimet sekä mikron. Myös kaikki tarvittavat muut kokkausvälineet löytyy. Huoneistossa on myös pyykinpesukone, astianpesukone, takka, kuivauskaappi, lukollinen ulkovaja ulkoiluvälineiden ja takkapuiden säilytykseen. Kaappitilaa on reilusti niin makuuhuoneissa kuin keittiössä ja pesuhuoneessakin.

Aika (joulukuun puoliväli) on vielä sillä tavoin rauhallinen, että osa laskettelurinteistä on auki vain viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Päivällä alue on hiljainen. Lähdinkin aamuisin tästä sujuvasti Jyväskylään, ja iltasella sieltä palatessa oli helppo vaihtaa vapaallekin. Mieluummin tänne tulin, kuin olisin keskustassa elellyt kolkossa hotellihuoneessa.

Eipä sillä, hotellit ajavat loistavasti asiansa majoituskohteina toki myös, varsinkin lyhyen pysähdyksen tarpeeseen tai vaikkapa romanttisen viikonlopun ajaksi. Omakotiasumiseen pitkään tottuneena en kuitenkaan viikkoa jaksaisi hotellihuoneessa kuin ulkomaanreissuissa, joissa huone on lähinnä yöpymiskohde.

Himos on jatkuvasti kasvava matkailukeskus

Kiersin ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänäni koko Himoksen matkailualueen läpi. Täällä on todella paljon majoituskapasiteettia – noin 4000 henkilölle. Osa kohteista on varattu Holiday Clubille, mutta suurin osa mökeistä, huviloista ja hotellihuoneista on kenen tahansa vapaasti varattavissa.

Yritysten kokousten, seminaarien ja muiden isojenkin tapahtumien järjestämiseen löytyy tiloja mm. Kokouskeskus Koulusta sekä Himos Areenalta ja Himos-hotellin ympäristöstä. Kesäisin alueella järjestetään erilaisia suosittuja festivaaleja.

Laskettelukeskuksena tämä toki talvisin vetää väkeä eniten. Rinteitä löytyy 26 kappaletta, ja niissä on eri ikäisille ja kaiken tasoisille laskijoille sopivia. Tällä viikolla rinteistä 10 oli auki, ja laskettelu tuntui sopivan väljältä. Hisseistä 7/16 oli toiminnassa. Hisseille ei tarvinnut jonottaa, ja hissiliput saattoi ostaa etukäteen netistä hieman edullisemmin.

Minä olen satunnainen laskettelija, en omista enää omia välineitä, joten vuokraan välineet sen harvan kerran, kun satun laskettelukeskukseen. Viime kerrasta ehtikin vierähtää jo nelisen vuotta! Mutta kyllä minä tuolta rinteistä, mustimmistakin ehjänä alas pääsin🤣

Myös välinevuokraamista on täällä sujuvoitettu etukäteen netissä tehtävällä Check in-rekisteröinnillä, jolloin paikanpäällä on selkeää palvella ja vältetään ruuhkat pienessä välinevuokraamossa. Loistavaa👍

Olipa hyvä, että tulin laskettelua kokeilleeksi heti tuloviikonloppuna, jolloin sää oli vielä suht talvinen. Alkuviikosta keli muuttui vesisateeksi, joten lumet on sulanut nopeasti sohjoksi, ja rinteiden kunnossapito käy haastavaksi, vaikka aktiivisimmat kausiharrastajat iltarinteissä tälläkin viikolla ovat suhanneet.

Osa rinteistä avataan tulevana viikonloppuna, ja ihan uusiakin rinneprojekteja alueella on meneillään. Hiihtolatujen mahdollisuutta saa vielä odotella. Vain lyhyt kilometrilatu on lumetettu ja lanattu murtomaahiihtäjiä varten länsirinteiden parkkipaikan tuntumassa, ja tuokin on maksullinen latu. Muualla ei lumitilanne ole laduille vielä riittänyt.

Lyhyesti ja ytimekkäästi huikataan kun tavataan! Kenties Himoksella tai jossakin muualla 😀 Itselläni on virtaa tämän viikon jäljiltä kuin pienessä kylässä. Silmät, mieli ja ajatukset säkenöi ihan jo työviikon sisällöistä. Ei ole joulupaineitakaan. Juuri passeli väli käydä hakemassa uusia kokemuksia. Ihanaa, että olet siellä lukemassa ajatuksiani ja kokemuksiani näistä reissuista😃